Seuraava rokoteralli: Maanantaina 19.02. klo 13-15

Lue lisää

Our Blog

Lemmikit ja ilotulitukset

Uusivuosi on monille lemmikeille stressaavaa aikaa. Rakettien pauke pelottaa usein koiraa ja uutenavuotena koirien karkaamisriski valitettavasti kasvaa huomattavasti.

Käymme läpi tässä artikkelissa, miten voit helpottaa lemmikkisi oloa seuraavana uutena vuotena.

Read More

Lemmikit ja joulu

Joulu on ilon ja juhlan aikaa niin ihmisille kuin lemmikeille. Jouluun sisältyy kuitenkin monta lemmikeille vaarallista asiaa, jouluruuasta aina lahjanaruihin asti. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä vaaroja lemmikille joulun aikana.

Read More

Koiran kynsien leikkaus

Koiran kynnet muodostuvat kuoriosasta ja sen sisällä olevasta ytimestä, jossa on verisuonia ja hermoja. Kynnen ydin kasvaa koiran kynsien mukana ja siksi onkin tärkeää, ettei pitkiäkään kynsiä leikata kerralla liikaa. Kun kynsiä leikataan säännöllisesti, lyhenee ydin kynnen mukana. Näin kynnet pystytään pitämään tarpeeksi lyhyinä ilman haavereita, ja liian pitkät kynnet eivät pääse aiheuttamaan koirallesi terveyshaittoja.

Read More

Miten tunnistaa kissan kipu

Kissan kipua voi olla vaikea tunnistaa, sillä kivun peittelystä on ollut hyötyä luonnossa lajin kehitykselle. Kissan kivun syy pitäisi kuitenkin aina selvittää eläinlääkärissä, ja siksi onkin hyvä oppia lukemaan kissan kivun merkkejä.

Read More

Koiran korvatulehdus

Koiran korvakäytävä on pitkä ja se kerää helposti kosteutta ja likaa pituuden ja mutkaisuuden vuoksi. Siksi korvatulehdus on yleinen vaiva koirien keskuudessa. Koiran terve korvakäytävä on kuiva, siisti eikä punoita ärtyneesti.

Read More

Kissan steriloinnin ja kastraation hyödyt

Kissan steriloinnilla ja kastroinnilla tarkoitetaan eläinlääkärin toimesta tehtävää kirurgista toimenpidettä, jossa kissan lisääntymiselimet poistetaan. Naaraskissan kohdalla puhutaan steriloinnista ja uroskissan kohdalla kastroinnista.

Read More

Lemmikeille myrkylliset ruoka-aineet

Monet kodin ruoka-aineet ovat myrkyllisiä lemmikeille ja jotkin jopa pieninä annoksina. Koirien sekä kissojen kohdalla myrkylliset aineet eivät juuri eroa toisistaan. Kissojen kohdalla monien ruoka-aineiden todellisia haittavaikutuksia ei tunneta, mutta riskejä ei kannata ottaa.

Read More

Koiran ripuli – yleisimmät syyt ja hoito

Koiran äkilliseen ripuliin voi olla useita syitä. Yleisimpiä näistä ovat muun muassa sopimattoman ruuan syöminen, äkilliset muutokset ruokavaliossa, virukset tai bakteerit, ruoka-aineallergiat tai stressi. Joskus myös antibioottikuuri tai muut lääkkeet saattavat sotkea suoliston toimintaa. Ripuli on yleinen koirien vaiva ja onneksi usein ohimenevä.

Read More