Seuraava rokoteralli: Keskiviikkona 15.05. klo 14-15

Lue lisää

Henkilökunta

Täällä voit tutustua Eläinklinikka Lexavetin henkilökuntaan. 

Eläinlääkäreistä ja hoitajista koostuva tiimimme on aina valmiina auttamaan ja neuvomaan sinua ja lemmikkiäsi.

Kia Beerden

Eläinlääkäri

Kia aloitti työuransa jo opiskeluaikoina kunnaneläinlääkärin sijaisena ja valmistui vuonna 2019 Tarton yliopistosta. Valmistumisensa jälkeen Kia työskenteli pieneläinklinikalla, mistä hän siirtyi päivystäväksi eläinlääkäriksi Eläinsairaala Tammistoon. Siellä hän suoritti myös anestesian- ja tehohoidon harjoittelujakson. Ennen Lexavetin perustamista Kia toimi päivystävänä eläinlääkärinä Eläinsairaala Mevetissä. 

Vapaa-aikanaan Kia viihtyy perheen ja ystävien lisäksi vanhempiensa maatilalla asuvien lehmien ja lampaiden kanssa. Kotona Kiaa ilahduttavat Luke, 3-vuotias bordercollie sekä 9- ja 6-vuotiaat maatiaiskissat Charlie ja Lexa.

Eläinlääkäri Lexavet Helsinki
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Pia Meldo

Eläinlääkäri

Pia on työskennellyt useammassa kunnassa kunnaneläinlääkärin sijaisena saatuaan eläinlääkärinoikeudet vuonna 2018. Vuodesta 2020 Pia työskenteli päivystys- ja tehohoidon parissa Eläinsairaala Mevetin päivystystiimissä, missä hän kehitti osaamistaan niin pienempien vaivojen kuin vaativamman päivystysluontoisen kirurgian parissa.

Pia on erittäin kiinnostunut pehmytosakirurgiasta sekä sisätaudeista ja hän hoitaa mielellään myös pienten nisäkkäiden ja jyrsijöiden akuutteja vaivoja. Erityisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu lisäksi koirien käyttäytyminen ja jalostus. Pian vastaanotolle ovat erittäin tervetulleita eläinlääkäreitä jännittävät koirat.

Aktiivisen koiraharrastajan Pian laumaan kuuluvat espanjanvesikoirat Donna, Frida ja Daisy, jotka pitävät Pian vapaa-ajan toiminnantäyteisenä erilaisten harrastusten parissa. Lajeihin kuuluvat pääasiassa agility ja rally-toko.  Lisäksi Piaa näkee myös koiranäyttelyissä, koiratanssi- sekä vesipelastusharjoitteluissa.

Anniina Salo

Eläinlääkäri

Anniina on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2016. Uran alkuvaiheessa Anniina toimi muutaman vuoden ajan kunnaneläinlääkärin sijaisena sekä päivystäjänä ympäri Suomen.
Vuonna 2017 Anniina siirtyi työskentelemään pieneläinklinikalla ja aloitti samana syksynä perehtymisen koirien ja kissojen hammashoitoihin. Tämän jälkeen Anniina on hoitanut pääasiassa hammaspotilaita, mukaanlukien vaativampaa hammaskirurgiaa tarvitsevat potilaat. Muita ammatillisia kiinnostuksen kohteita ovat anestesiologia sekä pehmytkudoskirurgia.

Kotona Anniinan arkea värittävät perhe sekä kolme keskikokoista villakoiraa Dina, Svante ja Qmis. Varmimmin Anniinaan voi vapaa-ajalla törmätä metsässä tai agilitykentällä. Myös pienimuotoinen villakoirien kasvatustoiminta kuuluu harrastuksiin.

Eläinlääkäri Lexavet Helsinki
maria valta

Maria Valta

Erikoiseläinlääkäri

Maria Valta on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2009 ja vuodesta 2010 lähtien tehnyt pelkkää pieneläinpraktiikkaa. Vuonna 2022 Maria valmistui erikoiseläinlääkäriksi pieneläinten sisätaudeissa. Hän on työskennellyt aikaisemmin sekä pienillä klinikoilla (muun muassa Vallilan eläinlääkäriasemalla ja Espoon Eläinlääkäriasemalla) että isommissa sairaaloissa (muun muassa Mevet ja Evidensia Tammisto).

Maria on koko uransa ajan tehnyt pieneläinpäivystystä ja päiväpraktiikkaa sekaisin. Uran alkuaikoina hän keikkaili Turun kiireisessä pieneläinpäivystyksessä ja vuosikymmenen vaihteen tietämiltä vaihtoi päivystämään pääkaupunkiseudulle. Viimeisimmässä työpaikassa Mevetissä Maria teki alkuun päiväpraktiikkaa koirien ja kissojen sisätautien parissa ja sen jälkeen päivystys- ja sairaalatyötä.

Eläinlääketieteessä Marialla on on kolme intohimoa: pieneläinten akuutti- ja tehohoito, kissojen lääketiede ja pieneläinten sisätaudit. Viimeisimmät vuodet ovat vierähtäneet päivystyksen tohinassa, joten nyt oli aika palata kahden muun kiinnostuksenkohteen pariin. Maria on erityisesti perehtynyt sisätaudeissa gastroenterologiaan ja kissojen sisätauteihin, mutta selvittelee mielellään kaikenlaisia monimutkaisia kissojen ja koirien sisätautiongelmia. Hän tekee myös vatsaontelon ultraäänitutkimuksia sisätautipotilaille.

Vapaa-aikana Maria harrastaa historiallista miekkailua, puutarhanhoitoa, videopelejä ja järjestöaktiivisuutta muun muassa Suomen Eläinlääkäripraktikoiden yhdistyksen akuutti- ja tehohoidon alajaostossa. Kotona asustelee muun perheen lisäksi kaksi mustaa kissaa Urho ja Otso sekä tiikerikotilo Petteri. 

Matilda Nurmi

Eläinlääkäri

Matilda on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2015. Hän on työskennellyt aikaisemmin niin kaupungineläinlääkärin sijaisena, useammalla eri pieneläinklinikala, kuin myös isommissa eläinsairaaloissa (Eläinsairaala Mevet ja Vettori). Viimeisimmässä työpaikassa Mevetissä Matilda toimi pääasiassa sekä päivystys- että hammaspotilaiden parissa.
 
Matilda on erittäin kiinnostunut koirien ja kissojen hammaslääketieteestä sekä akuuttilääketieteestä. Hän on jatkokouluttautunut koirien ja kissojen hammaslääketieteessä sekä akuuttilääketieteessä Suomessa sekä ulkomailla. 
 
Kotona aika kuluu perheen sekä harrastusten parissa. Kotona asuu muun perheen lisäksi burmankissa Vertti. 
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Elina "Enna" Pietilä

Silmäsairauksien diplomaatti

Enna on valmistunut eläinlääkäriksi 25 vuotta sitten. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt
eläinten silmäsairauksien parissa jo parikymmentä vuotta ja tehnyt virallisia silmätarkastuksia yli 15
vuoden ajan. 

Työkokemusta Ennalle on kertynyt yliopistollisista eläinsairaaloista Suomessa ja Sveitsissä,
yksityisellä puolella Evidensia-ketjussa ja viimeisimpänä omassa yrityksessään Ennansilmässä.


Nelivuotisen eurooppalaisen eläinten silmäsairauksien erikoistumiskoulutuksen ja siihen kuuluvat tentit läpäistyään Ennasta tuli vuonna 2011 ensimmäisenä suomalaisena Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists (Dipl. ECVO), EBVS® European Specialist in Veterinary Ophthalmology.


Näitä diplomaatteja on tälläkin hetkellä Suomessa vain kaksi.


Silmätutkimusten lisäksi Enna tekee laaja-alaisesti silmäleikkauksia. Yleisimpiä operaatioita ovat luomien asentovirheiden korjaukset, luomikasvainten poistot ja vilkkuluomileikkaukset. Niiden lisäksi hän tekee mm. sarveiskalvovaurioiden ja -muutosten korjaamisia sekä linssiluksaatio- ja kaihileikkauksia.

Vastaanotolle ovat tervetulleita koirien ja kissojen lisäksi pienemmätkin lemmikit silmäongelmineen.
Ennalle on potilastyössä tärkeää tehdä tutkimuksesta ja toimenpiteistä potilaalle mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen kokemus sekä antaa lemmikin omistajalle selkeä kuva tehdyistä löydöksistä, niiden merkityksestä, hoitovaihtoehdoista, ennusteesta ja kustannuksista.


Potilastyön lisäksi opetus on Ennalle mieluista ja hän tarjoaa myös erilaisia jatkokoulutuspalveluja
yrityksensä Ennansilmän kautta niin eläinlääkäreille kuin lemmikinomistajille ja -kasvattajillekin. Kliinisen työn ohella Enna on toiminut asiantuntijana erilaisissa työryhmissä ja luottamustoimissa eläinten silmäsairauksiin ja eläinlääkäreiden jatkokoulutukseen liittyen.


Vapaa-ajalla Enna ulkoilee ja mökkeilee mielellään puolison ja 8-vuotiaan Hippu-rottweilerin kanssa sekä harrastaa pieniä tuunausprojekteja.

Annukka Matson

Klinikkaeläinhoitaja

Annukka on vuonna 2019 valmistunut klinikkaeläinhoitaja. Opiskelujen aikana hän työskenteli pienemmällä klinikalla sekä eläinsairaalassa, johon Annukka siirtyi kokoaikaiseksi valmistumisen jälkeen. Eläinsairaalassa työskennellessään hänet löysi eri pisteiltä, pääasiassa ajanvarauksesta sekä päivystyksestä.

Sisätaudit ovat aina olleet kiinnostuksen kohteena ja Annukan suunnitelmissa on suorittaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinto niihin erikoistuen. Alan monimuotoisuuteen Annukka tykästyi jo heti opiskelujen alussa ja kokee, että joka päivä voi oppia uutta. Hänen lempipotilaisiin kuuluu kissat sekä vahvaluonteiset koirat.

Vapaa-ajalla Annukka on kokeillut erilaisia harrastuksia nyt jo 10-vuotiaan amerikanstaffordshirenterrieri Camon kanssa sen ollessa nuorempi, nykyään vanhempi herra viihtyy parhaiten metsälenkeillä. Koiran lisäksi kotoa löytyy koiramainen, 8-vuotias maatiaiskissa Jarmo.

Eläinlääkäri Lexavet Helsinki
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Erika Österberg

Klinikkaeläinhoitaja

Ere on vuonna 2018 valmistunut, pienemmällä klinikalla opinnot oppisopimuksella suorittanut klinikkaeläinhoitaja. Myös hän siirtyi eläinsairaalaan valmistuttuaan ja laajensi osaamistaan pääasiassa päivystyksessä. Nopeatempoisten ja äkisti muuttuvien tilanteiden opettamana Eren rauhallinen ja ammattimainen ote on vain parantunut. 

Kiinnostuksen kohteiksi Erelle ovat muodostuneet sisätaudit ja laboratoriotyöskentely. Vaikka nopeatempoisessa työssä oli puolensa, jäivät asiakas- sekä potilaskohtaamiset toivottua lyhyemmiksi ja Ere odottaakin kiireettömiä kohtaamisia Lexavetissa. 

Vapaa-ajallaan mielipuuhaksi on muodostunut salilla käynti sekä sulkapallon pelaaminen. Kotiovella Ereä ovat aina vastassa sisarukset Fia ja Bast, 13-vuotiaat maatiaiskissat.

Emma Havukainen

Klinikkaeläinhoitaja

Emma on keväällä 2024 valmistuva klinikkaeläinhoitajaopiskelija. Hän on opintojensa ohella työskennellyt kahdella eri klinikalla vahvistaen osaamistaan käytännön työssä. Erityisen kiinnostuksen kohteisiin kuuluu koirien käyttäytyminen ja sen haasteet, syksyllä onkin tavoitteena jatkaa työn ohella opintoja eläintenkouluttajaksi. Vuosien työskentely ravintolassa ja asiakaspalvelutyössä ovat antaneet hyvät valmiudet toimia rauhallisesti haastavissakin ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Tässä vaiheessa opintoja Emmaa kiinnostaa ja innostaa kaikki klinikkaeläinhoitajan työssä, erityisesti leikkaussalityöskentely sekä röntgenkuvaus. Kiinnostus ja rakkaus eläimiin on ollut pienestä asti. Perheeseen on aina kuulunut koiria ja hevostallilla on vuosien varrella tullut vietettyä tunti jos toinenkin. Lexavetissä Emma odottaa oppivansa hyväksi hoitajaksi ja haluaa ottaa potilaat vastaan ajatuksella, että jokainen on erityinen ja tärkeä. 

Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä pitkälti 9,5-vuotiaan saksanpaimenkoira Fian kanssa touhuten ja omaksi iloksi treenaillen. Kotona Emma tykkää erilaisista käsitöistä ja kokkailusta.

Eläinlääkäri Lexavet Helsinki
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Anna Pulkkinen

Klinikkaeläinhoitaja

Anna on valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2019. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt päivystävissä eläinsairaaloissa tehden töitä eri pisteissä.

Viimeisimmässä työpaikassaan hän pääsi syventämään anestesiaosaamistaan leikkaussali- sekä hammashoitajana, ja Annan tuleekin jatkossa löytämään Lexavetin hammas-ja leikkaussalitiimistä.

Kiinnostuksen kohteina Annalla on anestesiat, leikkaussalissa työskentely sekä hammaspotilaat. Hänelle on tärkeää, että eläinpotilaat saavat yksilöllisen, huolellisesti suunnitellun sekä toteutetun anestesian, ja Anna haluaa nähdä potilaiden kotiutuvan reippaina sekä terveempinä.

Vapaa-ajallaan Anna käy usein kuntosalilla sekä harrastaa taistelulajeja aika ajoin. Kotona hänellä on kaksi paimensukuista suomenlapinkoiraa, 4-vuotias Rosina sekä 2-vuotias Sona. Lemmikkiensä kanssa Anna viettää paljon aikaa patikoiden ja seikkailen uusissa paikoissa.

Wouter Beerden

Toimitusjohtaja

Jokainen klinikka tarvitsee henkilön kehen kääntyä liiketalouden, asiakaspalvelun tai markkinoinnin suhteen. Koulutuksensa sekä kokemuksensa avulla Wouter on tärkeä osa tiimiämme ja hänen tavoitteenaan onkin hyödyntää osaamistaan tuomalla klinikkaamme esille ja parantamalla tiimimme taitoja sekä asiakaskokemuksia.

Wouter on valmiina uuteen ja eniten hän odottaa asiakaskohtaamisia sekä taitojensa hyödyntämistä. Eläinrakkaana ihmisenä hän on innoissaan uusista haasteista ja valmiina kaikkeen mitä eläinklinikalla työskentely tuo tullessaan. 

Adrenaliinin täyteisiä harrastuksia tasapainoittamassa on luonto, missä Wouter viihtyy niin kaksin koiransa kanssa kuin perheen ja ystäviensä kanssa. Wouterilla on yhdessä Kian kanssa 3-vuotias bordercollie Luke, sekä kaksi maatiaiskissaa, joista toinen on toiminut inspiraationa klinikan nimivalinnassa, Charlie ja Lexa.

Eläinklinikka Lexavet - Wouter Beerden