Seuraava rokoteralli: Keskiviikkona 15.05. klo 14-15

Lue lisää

Lexavetin blogi

Tervetuloa Lexavetin blogiin – lemmikkien terveyden ja onnellisen elämän tietolähteeseen!

Lexavetin eläinlääkärit jakavat blogissamme erilaisia vinkkejä ja neuvoja, joilla pyrkivät auttamaan sinua ylläpitämään sekä parantamaan lemmikkisi hyvinvointia. Tavoitteenamme on tuottaa sivustollemme luotettavaa tietoa eri aiheista. 

Jää seuraamaan!

Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Lemmikit ja ilotulitukset

Uusivuosi on monille lemmikeille stressaavaa aikaa. Rakettien pauke pelottaa usein koiraa ja uutenavuotena koirien karkaamisriski valitettavasti kasvaa huomattavasti.

Käymme läpi tässä artikkelissa, miten voit helpottaa lemmikkisi oloa seuraavana uutena vuotena.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Lemmikit ja joulu

Joulu on ilon ja juhlan aikaa niin ihmisille kuin lemmikeille. Jouluun sisältyy kuitenkin monta lemmikeille vaarallista asiaa, jouluruuasta aina lahjanaruihin asti. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä vaaroja lemmikille joulun aikana.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Koiran kynsien leikkaus

Koiran kynnet muodostuvat kuoriosasta ja sen sisällä olevasta ytimestä, jossa on verisuonia ja hermoja. Kynnen ydin kasvaa koiran kynsien mukana ja siksi onkin tärkeää, ettei pitkiäkään kynsiä leikata kerralla liikaa. Kun kynsiä leikataan säännöllisesti, lyhenee ydin kynnen mukana. Näin kynnet pystytään pitämään tarpeeksi lyhyinä ilman haavereita, ja liian pitkät kynnet eivät pääse aiheuttamaan koirallesi terveyshaittoja.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Miten tunnistaa kissan kipu

Kissan kipua voi olla vaikea tunnistaa, sillä kivun peittelystä on ollut hyötyä luonnossa lajin kehitykselle. Kissan kivun syy pitäisi kuitenkin aina selvittää eläinlääkärissä, ja siksi onkin hyvä oppia lukemaan kissan kivun merkkejä.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Koiran korvatulehdus

Koiran korvakäytävä on pitkä ja se kerää helposti kosteutta ja likaa pituuden ja mutkaisuuden vuoksi. Siksi korvatulehdus on yleinen vaiva koirien keskuudessa. Koiran terve korvakäytävä on kuiva, siisti eikä punoita ärtyneesti.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Kissan steriloinnin ja kastraation hyödyt

Kissan steriloinnilla ja kastroinnilla tarkoitetaan eläinlääkärin toimesta tehtävää kirurgista toimenpidettä, jossa kissan lisääntymiselimet poistetaan. Naaraskissan kohdalla puhutaan steriloinnista ja uroskissan kohdalla kastroinnista.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Lemmikeille myrkylliset ruoka-aineet

Monet kodin ruoka-aineet ovat myrkyllisiä lemmikeille ja jotkin jopa pieninä annoksina. Koirien sekä kissojen kohdalla myrkylliset aineet eivät juuri eroa toisistaan. Kissojen kohdalla monien ruoka-aineiden todellisia haittavaikutuksia ei tunneta, mutta riskejä ei kannata ottaa.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Koiran ripuli – yleisimmät syyt ja hoito

Koiran äkilliseen ripuliin voi olla useita syitä. Yleisimpiä näistä ovat muun muassa sopimattoman ruuan syöminen, äkilliset muutokset ruokavaliossa, virukset tai bakteerit, ruoka-aineallergiat tai stressi. Joskus myös antibioottikuuri tai muut lääkkeet saattavat sotkea suoliston toimintaa. Ripuli on yleinen koirien vaiva ja onneksi usein ohimenevä.

Lue Lisää
koiran kennelyskä

Koiran kennelyskä – rokotteilla paras suoja

Syksyn lähestyessä saapuvat myös syksyn yleisimmät sairaudet. Yksi tällaisista taudeista on kennelyskä, jota tavataan ympäri vuoden, mutta useimmiten juuri syksyisin. Kennelyskä on hyvin herkästi leviävä koirien ”flunssa”, joka tarttuu koirasta toiseen suorassa kontaktissa tai pisaratartuntana, usein esimerkiksi harrastuksissa tai koirapuistoissa.

Lue Lisää
Eläinlääkäri Lexavet Helsinki

Rokoteralli

Mikä on rokoteralli?
Lexavetissä on nyt käynnissä rokoteralli! Rokoterallissa saavut klinikalle ilman ajanvarausta ja lemmikit rokotetaan tulojärjestyksessä.

Lue Lisää